Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Motie ‘no work, no pay’ voor Arubaanse parlementariërs

VRIJDAG, 12 JULI 2013

ORANJESTAD — Na een jarenlange discussie over de aanwezigheid van Statenleden bij vergaderingen in het parlement, is gisteren een motie aangenomen. Daar in staat het verzoek om parlementariërs niet te betalen voor de uren die ze afwezig zijn.

De motie is een initiatief van Statenlid Juan David Yrausquin (AVP) en werd ingediend tijdens de behandeling van de begroting van het parlement. De afgelopen weken schitterde met name de oppositie door afwezigheid bij diverse wetbehandelingen. Ook deze week was dat het geval, hoewel het parlement officieel met reces is. De discussie over de afwezigheid van parlementariërs is echter niet nieuw. Statenleden van de fractie van Yrausquin bijvoorbeeld maakten zich er – indertijd in de oppositie – ook schuldig aan.

Met de motie gisteren aan zichzelf (het parlement) verzoeken de ondergetekenden met klem dat alle Statenleden ‘op werk’ verschijnen, met name tijdens de openbare vergaderingen. Het verzoek is om Statenleden niet uit te betalen als ze niet bij vergaderingen zijn.

Initiatiefnemer Yrausquin was overigens niet bij de stemming van deze motie die aangenomen werd: “Ik was een kwartier weg voor de persconferentie over de wandel/biketoer die AVP organiseert.”

Bron: Amigoe, Aruba

Share this page:
« Back
Back to Top