Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Morgen besluit over kandidaat nieuwe gouverneur op Curacao

MAANDAG, 19 AUGUSTUS 2013

WILLEMSTAD — Morgen wordt een definitief besluit genomen over de kandidaat voor de post van gouverneur van Curaçao. De naam van voormalig Statenvoorzitter namens de PAR, Lucille George-Wout, prijkt zeer hoog op de lijst.

Zoals de Amigoe eerder deze maand al meldde staat haar naam als belangrijkste kandidaat om de nieuwe gouverneur van Curaçao te worden, op een lijst van ongeveer tien kandidaten die door de coalitiepartijen wordt gehanteerd om te bepalen wie de opvolger van gouverneur Frits Goedgedrag moet worden. De Amigoe nam toen contact op met George-Wout, maar zij ontkende benaderd te zijn. Voordat ze gevraagd kon worden om aan te geven wat zij zou doen, mocht zij benaderd worden, kapte zij de verslaggever af met de stelling: ‘Ik heb al nee gezegd’, en hing op.

Premier Ivar Asjes (PS) was vanochtend niet bereikbaar voor commentaar. PS-Statenlid Melvin Cijnje bevestigt voor de Amigoe dat morgen een besluit over de naam te verwachten valt. De coalitiepartijen zijn het al in grote lijnen eens over het profiel van de kandidaat, namelijk dat het een vrouw moet zijn, die in is om twee ambtstermijnen van zes jaar uit te zitten. Maar een volledige consensus over de kandidaat bestond er tot voor kort niet.

Bron: Amigoe, Curacao

Share this page:
« Back
Back to Top