Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Ministeriële commissie moet projectprocedure versnellen op Curacao

VRIJDAG, 21 JUNI 2013

WILLEMSTAD — Een ministeriele commissie moet zorgen voor een versnelde sociaal-economische ontwikkeling van Curaçao. De ministeries van Algemene Zaken, Economische Ontwikkeling, Financiën, Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning en Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn zullen hierin vertegenwoordigd zijn.

De commissie gaat eerst de sociale en economische projecten inventariseren die pending zijn. Zodra dit is gebeurd wordt er een overzicht gemaakt van de beslissingen die door de overheid genomen moeten worden, zodat deze projecten kunnen starten.

Of het ziekenhuis ook op deze lijst moet komen valt nog te bezien, aldus minister-president Ivar Asjes (PS). Er wordt een aparte commissie opgericht om op basis van een motie van de Staten beslissingen te nemen.

De motie stelt dat er geen steun is voor de bouw van een nieuw ziekenhuis op het Amstel-terrein en dat de overheid in eerste instantie contact moet opnemen met vertegenwoordigers van het St. Elisabeth Hospitaal over de mogelijkheid om het nieuwe ziekenhuis in Otrobanda te bouwen.

Volgens Asjes zijn er verschillende aanvragen die ergens vastzitten. “We moeten het lef hebben om beslissingen te nemen. Het is voorgekomen dat een ontwikkelaar acht maanden tot een jaar heeft moeten wachten op een bouwvergunning. Als we eenmaal een inventarisatie hebben en er zijn bonafide ontwikkelaars die geld hebben, dan moet er simpelweg besloten worden om de nodige vergunningen af te geven.”

De adviseurs van de ministers krijgen in dergelijke gevallen instructies om de beslissingen te nemen binnen een bepaalde termijn. Gebeurt dit niet, dan neemt de Raad van Ministers een beslissing.

Bron: Amigoe, Curacao

Share this page:
« Back
Back to Top