Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Michael Mourillon nieuwe inspecteur Gezondheidszorg Curaçao

DINSDAG, 04 JUNI 2013

WILLEMSTAD — Michael Mourillon volgt Jan Huurman op als inspecteur Gezondheidszorg. Dat doet hij net als zijn voorganger op contractbasis voor een bepaalde periode. Dat bevestigt Joe Alcalá, waarnemend inspecteur-generaal bij de Inspectie voor de Volksgezondheid.

De aanstelling van Mourillon is een tussentijdse oplossing. Binnenkort zullen de vacatures voor een inspecteur en een adjunct-inspecteur Gezondheidszorg worden geplaatst, aldus Alcalá.

Het ministerie van Gezondheid is momenteel bezig met het formaliseren van de aanstelling, waaronder het opstellen van het contract. “Hopelijk is dit op korte termijn afgerond”, zegt Alcalá. MFK-parlementariër Jacinta Scoop-Constancia zegt in een persbericht de aanstelling van de nieuwe gezondheidsinspecteur toe te juichen. Ze vraagt demissionair minister van Gezondheid Ben Whiteman (PS) alles in het werk te stellen om het contract met de nieuwe inspecteur te tekenen, zodat de continuïteit binnen deze sector gegarandeerd is.

Aanvankelijk zou de leegte die Huurman begin mei heeft achtergelaten worden opgevuld door een interne kandidaat. Uiteindelijk is gekozen voor een lokaal persoon die de Inspectie komt helpen. In principe zal Mourillon voor de duur van zes maanden de overheidsdienst komen versterken. Net als zijn voorganger zal het dossier van Mourillon beslaan uit alle taken die onder een inspecteur Gezondheidszorg vallen.

Inspecteur Jan Huurman was omstreden. De Nederlander kaartte diverse misstanden in de gezondheidszorg op Curaçao aan en trad daadkrachtig op. Toen hij op declaratiefraude bij de medisch specialisten op het eiland stuitte, zegt hij zelf tegenstand ervaren te hebben. Volgens sommigen is Huurman een held, anderen vinden dat hij tijdens zijn periode van ongeveer acht maanden de gezondheidszorg schade heeft toegebracht.

Zijn opvolger Mourillon is als arts opgeleid in Nederland. In het verleden was hij als huisarts werkzaam op het eiland. Daarna verkocht hij zijn praktijk en is hij nu actief als verzekeringsarts.

Bron: Amigoe Curaçao

Share this page:
« Back
Back to Top