Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Medici Diakonessenhuis voelen zich machteloos in Suriname

20/07/2013

PARAMARIBO – “Het is een bloody shame dat wij ons in feite genoodzaakt voelen hulp te zoeken bij de president.” Neuroloog Julian Pengel van het Diakonessenhuis benadrukt dat hij niet voor eigen parochie preekt, niet voor de medische staf, maar dat zijn emoties voortkomen uit machteloosheid. “Kunt u zich voorstellen wat dit conflict met ons doet?”

Pengel krijgt bijval van chirurg Rob Does. “Het valt niet moeilijk te raden wat voor effecten dit langslepende conflict heeft op de medici. Laat ik voor mijzelf spreken, ik zit al een hele poos niet goed in mijn vel”, voegt Does eraan toe. “Ik heb mij nog nooit zó slecht gevoeld”, verduidelijkt Ildemar Fakkel, plastisch chirurg, die zich al evenzeer op zijn ziel getrapt voelt.

De medische specialisten erkennen dat hun bijna zeven maanden durende actie om minder patiënten op te nemen in het ziekenhuis, afbraak doet aan hun ethische normen als arts. Het gaat echter om het uiterste middel en een wanhoopsdaad. “Wij kunnen al jaren nergens terecht. Het toezichthoudende bestuur stelt zich niet neutraal op. En in een normaal land had de Staat allang ingegrepen. Maar wij voelen ons in de steek gelaten door het ministerie van Volksgezondheid.” Zeer onthutst werd er in de media vernomen dat voor wat het ministerie betreft, het ziekenhuis het maar zelf uit moet zoeken als particuliere instelling.

Bron: de Ware Tijd, Suriname

Share this page:
« Back
Back to Top