Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Marinierscompagnie verdwijnt, kazerne blijft open op Aruba

DINSDAG, 17 SEPTEMBER 2013

ORANJESTAD — De 32e infanteriecompagnie van het Korps Mariniers, gestationeerd in marinierskazerne Savaneta op Aruba, verdwijnt in 2015 als gevolg van extra bezuinigingen op Defensie.

Het gaat om een eenheid van 100 tot 120 mariniers. Ter vervanging worden roulerende compagnies van andere krijgsmachtonderdelen ingezet, zoals de Landmacht. Niet meer voor een periode van één tot drie jaar, zoals de huidige mariniers, maar voor een periode van maximaal negen maanden. Familieleden van de militairen komen niet meer mee.

Dat bevestigt luitenant-kolonel der mariniers Jan ten Hove, sinds begin vorige maand commandant van de kazerne, vanochtend aan de Amigoe. In de vandaag gepresenteerde Miljoenennota 2014 staan forse bezuinigingsmaatregelen op Defensie. Eén van de maatregelen blijkt dus de opheffing van de 32e infanteriecompagnie. “Het komt hard aan”, zegt Ten Hove over het nieuws. “Het is een zwarte dag. We hebben toch een jarenlang band met Aruba, een hele goede verstandhouding. De mariniers zijn een begrip hier.” Ten Hove zegt dat er in de wandelgangen wel geruchten waren, maar dat de militaire top ‘het goed geheim heeft gehouden’. De militaire aanwezigheid op Aruba blijft wel gehandhaafd, benadrukt woordvoerder Maartje van der Maas. “De minister (van Defensie, red.) hecht daar zeer aan.” Zo blijft de aanwezigheid op Curaçao gehandhaafd en zal een detachement mariniers op St. Maarten gestationeerd worden.

Bron: Amigoe, Aruba

Share this page:
« Back
Back to Top