Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Managementstudie voor gezondheidswerkers op bachelorniveau in Suriname

05/07/2013

PARAMARIBO – Werkers in de gezondheidssector kunnen zich vanaf nu laten bijscholen tot manager op bachelorniveau. Het Elsje Finck Sanichar College (Covab) heeft woensdagavond het collegejaar van deze managementstudie officieel geopend. “Een mijlpaal voor de gezondheidssector”, noemt Asha Wallerlei-Kumbangsila, voorzitter van het Covab-stichtingsbestuur, de nieuwe studie.

De reden waarom het studiejaar in juli van start gaat heeft volgens Ronny Bouterse, coördinator van de studierichting, te maken met de grote behoefte aan managers in de sector. “Het veld wilde niet meer wachten”, zegt Bouterse. In de afgelopen twee jaar is het instituut bezig geweest met het treffen van voorbereidingen voor deze nieuwe studie. Volgens de coördinator moest de opleiding aansluiten op de praktijk. De studie duurt vier jaar. Studenten worden in die periode begeleid door het Covab en het bedrijf waaraan zij verbonden zijn.
Samenwerken
Meer dan veertig gezondheidswerkers uit de sector zijn geselecteerd. Naast ziekenhuispersoneel zullen ook medewerkers van de Medische Zending deelnemen aan deze studie. De inleider van de avond, directeur Manodj Hindori van het Sint Vincentius Ziekenhuis, drukte de deelnemers op het hart om open te staan voor nieuwe dingen. Er komen volgens hem steeds meer uitdagingen waardoor het belangrijk is om op de hoogte te blijven van alle gezondheidsontwikkelingen. “De ziektes zijn gecompliceerder, dus we kunnen niet meer alleen iets oplossen”, benadrukt Hindori. Hij gaf een lezing over de kwaliteiten en uitdagingen van de manager. Ook zijn eigen ervaringen deelde hij met het publiek.

Kader opleiden
De eerste groep studenten is gisteren begonnen terwijl een tweede groep in oktober start. De inschrijfkosten zijn geraamd op SRD 3.960 per jaar. De kosten worden door de bedrijven betaald die hun werknemers hebben voorgedragen voor de studie. Resida: “Het wordt steeds meer geëist dat u als bedrijf investeert in uw mensen”. Het gevaar is echter dat hoog opgeleid personeel gemakkelijk wegtrekt. Maar de enige oplossing is volgens de vertegenwoordiger het continu opleiden van kader.-.

Bron: de Ware Tijd, Suriname

Share this page:
« Back
Back to Top