Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Maatregelen genomen tegen valse aangiften buitenlanders op Curacao

VRIJDAG, 26 JULI 2013

WILLEMSTAD — Minister van Justitie Nelson Navarro bevestigt dat veel buitenlanders valse aangiften doen van diefstal al dan niet met geweld, in een poging verzekeringsmaatschappijen in het buitenland op te lichten. De politie is al een tijdje bekend met dit fenomeen. Reden te over om maatregelen te nemen.

Volgens Navarro is dit fenomeen al enige tijd duidelijk voor de politie. “Als de politie doorvraagt naar details over gestolen spullen of meldt dat er nader onderzoek moet plaatsvinden, komen de mensen niet meer terug. Of er blijkt dat iemand de gestolen spullen had en dan wordt de aangifte ingetrokken.”

Politiewoordvoerder Reginald Huggins heeft eerder bevestigd dat er inderdaad sprake is van een toenemend aantal valse aangiftes. Buitenlanders die de schade vergoed willen krijgen na een diefstal (met geweld), krijgen van de politie een afschrift van de aangifte voor de verzekeringsmaatschappij. “Gezien het toenemend aantal valse aangiftes wordt nu eerst de waarheid van het delict getoetst, voordat de aangever een afschrift krijgt. Hierdoor wordt hun poging belemmerd.”

Verder benadrukt minister Navarro dat er een onderzoek is gestart naar de personen die zich schuldig hebben gemaakt aan het doen van valse aangiftes. “Wie zich hieraan schuldig maakt is strafbaar, dus het Openbaar Ministerie zal deze personen moeten vervolgen.” Huggins voegt daar desgevraagd aan toe dat de politie bezig is met het verzamelen van de gegevens bij alle wijkbureaus voor verder onderzoek.

De nieuwe maatregel en de nieuwsberichten van de laatste dagen, hebben er echter voor gezorgd dat er weinig tot geen aangiftes worden gedaan, aldus Huggins. “Er was eerder sprake van drie tot vijf aangiften per dag. Sindsdien doen bijna geen buitenlanders meer aangifte van beroving.”

Bron: Amigoe, Curacao

Share this page:
« Back
Back to Top