Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Lezing over Curaçaose overheid en integriteit

DINSDAG, 03 SEPTEMBER 2013

WILLEMSTAD — De Amsterdamse filosoof Frans Geraedts van het bedrijf Governance & Integrity en de socioloog Bart Hofstee van het Bureau Integriteit van de gemeente Amsterdam geven morgenavond van 20.00 uur tot 21.30 uur een lezing bij de UNA over het onderwerp integriteit en het organiseren daarvan in overheidsorganisaties.

Geraedts en Hofstee zijn als experts op uitnodiging van Melinda Whyte, directeur van het lokale adviesbureau DMC, betrokken bij het opstellen van een algemene gedragscode voor ambtenaren en een code voor ministers en Statenleden.

Zij denken daarnaast samen met DMC mee over de opzet van het integriteitbeleid onder meer op basis van de resultaten van het onderzoek van Transparency International dat op 25 juni jl. is gepubliceerd.

Tijdens hun lezing zullen Geraedts en Hofstee ingaan op de vraag wat moet gebeuren om de Curaçaose overheid over tien jaar op een hoog niveau van integriteit te brengen, gemeten naar internationale standaarden en naar de standaarden van de integere organisatie. De aanwezigen krijgen in het programma de gelegenheid om met de sprekers en met elkaar hierover in gesprek te gaan.

De lezing wordt aangeboden door de Faculteit der Rechtsgeleerdheid, de Faculteit der Sociale en Economische Wetenschappen (UNA) en DMC en is ook online te volgen op www.una.cw/stream.

Bron: Amigoe, Curacao

Share this page:
« Back
Back to Top