Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Leegloop bij SOAW te Curaçao

WOENSDAG 29 mei 2013

Josepha: Sectordirecteur ondermijnt mijn autoriteit

WILLEMSTAD – Na Donate ‘Donna’ Philbert en Oswald Dalnoot is gisteren ook Victor Monk, sectordirecteur bij het ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW), ‘ter beschikking van de minister gesteld’.

Dat heeft demissionair minister van SOAW Sherwin Josepha gisteravond tegenover deze krant bekendgemaakt. Hiermee is, al dan niet met zoveel woorden, ook Monk aan de kant geschoven en is het ministerie van SOAW stuurloos. Volgens Josepha ondermijnt Monk zijn autoriteit als minister en worden besluiten die door hem zijn gemaakt teruggedraaid. De minister van SOAW geeft als voorbeeld het aanstellen van Ludmilla Larmonie als interim-directeur van de sector Arbeid binnen het ministerie. Josepha zou Monk gisteren hebben verzocht om Larmonie toegang te verlenen tot het systeem om zo de vergunningen van vreemdelingen te behandelen. Monk zou het niet eens zijn geweest met de beslissing van de minister om Larmonie toegang tot het systeem te verlenen en zou vervolgens de accountmanagers van HR en ICT hebben opgedragen om de rechten van Larmonie in te trekken.

,,Monk ondermijnt mijn autoriteit als minister. Volgens mij is de minister degene die het laatste woord hoort te hebben en niet de sectordirecteur. Ik heb mevrouw Larmonie toegang verleend tot het systeem. Dan kan de heer Monk niet anders besluiten”, aldus Josepha tegenover deze krant. Volgens de SOAW-minister is er geen vertrouwen meer in Monk. ,,Hij hoeft morgen niet naar kantoor te komen. Ik heb geen ambtenaar nodig die, wegens ontevredenheid, boosheid of grilligheid, al mijn beslissingen intrekt en denkt dat hij het laatste woord heeft”, aldus de minister die in de komende dertig dagen de situatie moet gaan evalueren en vervolgens een besluit moet gaan nemen over de toekomst van Monk. Ook de accountmanagers van HR en ICT kunnen vandaag een pittige brief met maatregelen van Josepha verwachten ‘die in hun file zal worden bewaard’. Wat deze maatregelen precies zijn kon de minister gisteren nog niet melden. Het ministerie van Josepha kwam enige tijd geleden al in opspraak. Achter elkaar vertrokken onder andere landsbemiddelaar Anthony Obispo, sectordirecteur Donna Philbert, sectordirecteur Oswald Dalnoot, beleidsdirecteur Robert Antonius die ter beschikking is gesteld van minister Nelson Navarro van Justitie en nu ook Monk die ter beschikking is gesteld aan de minister van SOAW. Eerder werd bericht dat arbeidsinspecteur Paul Berkenfeld ook vervangen zou worden door de medewerker van Josepha, Rutven Ellensburg, maar Berkenfeld was gisteren nog nergens van op de hoogte: ,,Ik weet nergens van”, reageerde de arbeidsinspecteur verrast. Hoewel het ministerie nu zonder directeuren zit alle sectordirecteuren zijn immers vertrokken is deze volgens Josepha toch niet stuurloos. ,,Mevrouw Larmonie is interim-sectordirecteur en de rest van het personeel heeft instructies van mij gekregen en zij weten dus wat zij moeten doen.”

Bron:  Antilliaans Dagblad

 

 

Share this page:
« Back
Back to Top