Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Launch hervorming staatsfinanciën Suriname uitgesteld

DE WARE TIJD:

24/01/2012

Paramaribo – De officiële lancering van het hervormingsprogramma voor overheidsfinanciën is gisteren op het laatste moment uitgesteld door het Kabinet van de President. President Desi Bouterse moest gistermiddag in de Congreshal het ceremonieel startsein geven van dat deel van de ambtenarij die staatsgelden moet inzamelen. “Er is niets ernstig aan de hand. De lancering zal zeer binnenkort plaatsvinden”, zegt perschef Clifton Limburg van het Kabinet.

Vanaf haar aantreden is de regering bezig met het voorbereiden van een grondig hervormingsprogramma voor haar financiën. Er vindt een grondige verschuiving van de belastingdruk van loontrekkers naar de bredere schouders plaats, compleet met wetgeving, terwijl moderniseringsmaatregelen door het hele stelsel worden geïmplementeerd.

Daarnaast is de Staat bezig zijn bereik aanzienlijk uit te breiden om ook de informele sector, met name de kleinschalige goudwinning, belastingplichtig te maken. Directeur Cornelis van Dijk van de Belastingdienst gaf eerder aan de krant te kennen, dat de voorbereidingen reeds in kannen en kruiken zijn.

Ook belangrijke conceptwetsproducten zijn in voorbereiding voor behandeling in De Nationale Assemblee. De veranderingen zijn dermate diepgaand dat zowel de Governor van de Centrale Bank van Suriname als minister van Financiën praat van een “historisch” moment voor staatsfinanciën.

Share this page:
« Back
Back to Top