Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Landsbesluit bescherming persoonsgegevens in werking op Curacao

04-10-2013

CURAÇAO – Het Landsbesluit bescherming persoonsgegevens is sinds dinsdag in werking getreden. Het College van Toezicht treedt echter pas begin 2014 aan. Dat zegt minister Etienne van der Horst naar aanleiding van de inwerkingtreding van het Landsbesluit. Dat meldt Radio Hoyer 2.

Het gebruik en verkeer van persoonsgegevens wordt vanaf dinsdag beschermd door middel van deze wet. De wet beschrijft regels om de persoonlijke gegevens van burgers te registeren, verwijderen, gebruiken en te archiveren. “Een wet voor de bescherming van persoonsgegevens is onmisbaar door de ontwikkelingen in de wereld,” aldus Van der Horst.

Begin 2014
Het ministerie van Bestuur, Planning en Dienstverlening is verantwoordelijk voor de wetgeving en is samen met onderzoeksbureau SOAB bezig om het College van Toezicht nader inhoud te geven. Begin 2014 moet het College van Toezicht in werking treden.

Bron: Versgeperst. Curacao

Share this page:
« Back
Back to Top