Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Komishón Anti-Fluoride: GGD houdt informatie achter over fluoride

11 september 2013

WILLEMSTAD – Een stelletje amateurs. Zo noemt oprichter van de Komishón Anti-Fluoride Rudolf de Wit de parlementariërs die bijeenkwamen om over het afschaffen van fluoride in drinkwater te praten. De delegatie kreeg een presentatie van de GGD die volgens De Wit alles behalve compleet was.

“Er werd door de GGD gerefereerd aan een rapport over fluoride uit 2011”, vertelt De Wit. “In dit rapport staan duidelijke aanwijzingen dat fluoride in het drinkwater moet stoppen, maar hier werd niets over gezegd.”

De GGD is het orgaan dat het ministerie van Volksgezondheid moet informeren over de gevolgen van fluoride in ons drinkwater. “Ik denk dat de parlementariërs wel doorhebben dat er informatie wordt achtergehouden en dat er veel fout zit, maar ze zijn bang voor gezichtsverlies. Wanneer fluoride uiteindelijk uit het drinkwater is, moeten zij aan het volk verklaren waarom dit nu pas gebeurt. Dit is een moeilijke stap.”

Niet doodbloeden
Volgens De Wit was de steun vanuit de overheid enkele maanden geleden groter. “Helmin Wiels heeft mij zijn zegen gegeven en mij gezegd door te gaan. Dit is dan ook precies wat we gaan doen. Misschien wil de overheid dit laten doorbloeden, maar dat laat ik niet gebeuren. We blijven gewoon doorgaan.”

Bron: NTR Caribisch Netwerk

Share this page:
« Back
Back to Top