Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Kieslijsten vandaag ingediend op Aruba

9 AUGUST 2013

Oranjestad – Vandaag begint het verkiezingsspektakel echt, met het indienen van de kieslijsten bij de Kiesraad. Voorzitter Hubert Maduro is er helemaal klaar voor en verwacht de partijen tussen negen uur ’s morgens en vier uur ’s middags bij Nikky Beach in de ex-Club Havana.

,,Tot nu toe ziet het er naar uit dat ons geen verrassingen of problemen te wachten staan.” Een maand geleden hebben alle geregistreerde politieke partijen een schrijven ontvangen met een uitgebreide toelichting op de gang van zaken bij het indienen van de lijsten met kandidaten voor de verkiezingen van 27 september. Iedere partij heeft een tijdstip toegekend gekregen. ,,De bedoeling is dat iedereen zich daaraan houdt. Per partij mogen alleen de nummers een en twee van de lijst naar binnen om de lijst in te dienen.”

Uiterlijk om vier uur ’s middags moe- ten alle lijsten binnen zijn.  Er is nog niet veel bekend over wie wanneer naar binnen gaat. Regeringspartij AVP, met minister-president Mike Eman in de hoofdrol, wil in principe als laatste haar lijst indienen, ergens tussen drie en vier uur. De leden van de groene Arubaanse Volks Partij worden verzocht zich te verzamelen op het cricketveld in de Vondellaan, vanaf het middaguur.

De grootste oppositiepartij MEP wil zich aan het begin van de middag bij de Kiesraad te melden. De gele Movimiento Electral di Pueblo van Evelyn-Wever Croes heeft de leden op- geroepen om twaalf uur van de verschillende partijkantoren in feestelijke parades te vertrekken richting Dakota, zodat de lijst tussen twee en drie uur kan wor- den ingediend. Onafhankelijk Statenlid Candelario ‘Booshi’ Wever heeft laten weten om twaalf uur de namen van de kandidaten van zijn nieuwe partij Union Patriotico. Progressista (UPP) aan de Kiesraad te overhandigen.

De bijna vijftig jaar oude Partido Patriotico Arubano (PPA) van partijleider Benedict ‘Benny’ Nisbet doet ook dit jaar weer mee, ondanks het feit dat de oranje partij bij de vorige verkie- zingen geen enkele zetel wist te bemachtigen. Zij zetten zich af tegen wat zij noemen ‘carnavaleske’ sfeer rond de verkiezingen en roepen de leden op in een sobere stoet naar Nikky Beach te trekken.

De PPA dient de lijst om kwart voor een ’s middags in. Partido Democratico Real (PDR), de partij van Statenlid Andin Bikker, bijt waarschijnlijk het spits af in de ochtend, gevolgd door de splinterpartij Curpa, die al jaren meedoet, maar nooit meer dan een bescheiden aantal stemmen heeft behaald.  Er staan dertien politieke partijen geregistreerd op Aruba. Hoeveel daarvan meedoen aan de verkiezingen is vanavond bekend als de lijsten binnen zijn. In ieder geval heeft de leider van de lijstcombinatie MSI/OLA, Edwin Duijneveld, laten weten dit jaar niet mee te doen.

Bron: Antilliaans Dagblad, Curacao

Share this page:
« Back
Back to Top