Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Kaderopleiding politie begonnen in Suriname

08/10/2013

Paramaribo – Het Korps Politie Suriname (KPS) is over een jaar ongeveer 120 brigadiers van politie rijker. Dit is echter alleen mogelijk als alle kandidaten de opleiding met goed gevolg doorlopen. De opleiding is gisteren van start gegaan, bevestigt waarnemend hoofd van de Politieacademie, Orlando Jacott. Later deze maand begint het KPS ook met een inspecteuropleiding. Deze opleiding duurt twee jaar. Kandidaten die de cursus met goed gevolg afronden, krijgen de rang van inspecteur derde klasse.

Korpschef Humphrey Tjin Liep Shie erkende onlangs een dringend tekort te hebben aan kader binnen het korps. Vooral omdat 80 procent van de huidige hoofdinspecteurs met pensioen gaat, maakt Tjin Liep Shie zich ernstig zorgen. Er zijn veel te weinig gekwalificeerde inspecteurs, die binnenkort tot hoofdinspecteur benoemd kunnen worden.

dWT foto / Irvin Ngariman - 
Rekruten-hulpagent op het terrein van de Politieacademie. De opleiding tot hulpagent is bijna afgerond, waarna het korps 210
manschappen officieel zal verwelkomen.-.

dWT foto / Irvin Ngariman – Rekruten-hulpagent op het terrein van de Politieacademie. De opleiding tot hulpagent is bijna afgerond, waarna het korps 210 manschappen officieel zal verwelkomen.-.  

Hulpagenten
Het korps wordt tevens aangevuld met een groot aantal hulpagenten. De rekruuthulpagenten zijn momenteel aan afronding van hun training toe. De groep, die aanvankelijk uit 250 leden bestond, is thans afgeslankt naar ongeveer 210. Volgens Jacott is deze groep de grootste. De hulpagenten zullen voornamelijk voor de bijtaken van de politie worden ingezet, zodat de druk op het korps afneemt. Ze zullen onder andere worden belast met arrestantenwacht, verkeersregeling en objectbeveiliging.
Gisteren en vandaag hebben de rekruten een training rampenbeheersing gevolgd, verzorgd door vertegenwoordigers van het NCCR, waardoor zij ook deze ambtenaren kunnen ondersteunen bij eventuele rampen.
Het schrijnende tekort aan politieagenten moet binnenkort trouwens ook opgeheven zijn, volgens de politiechef. Er zal dit jaar nog een groep van ongeveer 120 man worden gerekruteerd.-.

Bron: de Ware Tijd, Suriname

Share this page:
« Back
Back to Top