Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Investeringen als boost economie Curaçao

DONDERDAG 30 mei 2013

WILLEMSTAD – De komende tijd zal de economie worden gestimuleerd door diverse overheidsinvesteringen die zullen worden geïmplementeerd.

Dat zei minister van Financiën José Jardim in het tv-programma ‘Dies minüt ku Jardim’ (Tien minuten met Jardim) dat op woensdagavond op TeleCuraçao wordt uitgezonden. Het doel van het plan is om de economie een flinke ‘boost’ te geven en werkgelegenheid te scheppen. In samenwerking met minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning Earl Balborda is onlangs het project aangekondigd om 300 kilometer wegen van een nieuwe laag asfalt te voorzien. Het betreft een grote inhaalslag om de komende vier jaar het wegennet weer op orde te krijgen. Dit brengt werkgelegenheid met zich mee en zal ook de economie stimuleren. Voor dit plan heeft de minister van Financiën 40 miljoen gulden gereserveerd op de overheidsbegroting en in vier jaar tijd zal daar dus 160 miljoen gulden mee zijn gemoeid. Balborda gaf in het programma ook zijn visie op het project om de openbare infrastructuur te verbeteren.

Naast de grote investeringen in het wegennet is er ook geld op de begroting gereserveerd voor het ministerie van Onderwijs en zullen diverse scholen opgeknapt gaan worden. Dat zal volgens Jardim het onderwijs op het eiland zeker ten goede komen.  Ook op sportief en sociaal gebied zullen diverse projecten van start gaan om in de wijken betere faciliteiten te realiseren. Er komt veel aandacht voor de jeugd in achterstandsgebieden, bijvoorbeeld om ze in de gelegenheid te stellen deel te nemen aan sportverenigingen.  Al deze plannen werden toegelicht in het programma ‘Dies minüt ku Jardim’, waarin ook de komende tijd aangetoond wordt dat de regering de economie wil stimuleren, een gezonde mentaliteit zal bevorderen en voor meer werk zal zorgen. De bewindsman van Financiën werkt naar eigen zeggen hard om alle doelen te bereiken die in het regeerakkoord opgesomd staan en bedoeld zijn om het eiland er weer bovenop te krijgen. Jardim wil naast een impuls aan de economie ook de kosten voor levensonderhoud verlagen en de inkomens verhogen, waar iedereen profijt van heeft.

Bron:  Antilliaans Dagblad

 

 

Share this page:
« Back
Back to Top