Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Interne Bijstands Team klaar voor inzet Korrektie Instituut Aruba

DINSDAG, 15 OKTOBER 2013

ORANJESTAD — Elf leden van het Interne Bijstands Team (IBT) van gevangenis KIA hebben recentelijk hun training afgerond en kregen het IBT1-diploma uitgereikt uit handen van Justitie-minister Arthur Dowers (AVP).

De groep, die bestaat uit een selectie van gevangenbewaarders en personeel van Cuerpo Especial Arubano (CEA), is op ‘alles’ voorbereid wat er kan gebeuren in KIA.

De minister wil met dit soort teams de samenwerking tussen verschillende groepen binnen de justitiële keten bevorderen. “Het samenbrengen van afdeling en samenwerking zorgt voor een sterker justitieel apparaat dat beter kan optreden tegen criminaliteit.” De IBT-training bereidt medewerkers voor op allerhande situaties met gedetineerden zoals het plaatsen in een isolatiecel, opstand, groepsverplaatsingen en het verwijderen van een agressieve en of gewapende gedetineerde uit zijn cel. De opleiding bestaat uit theorie en praktijktraining zoals het gebruik van schild en wapenstok. Tijdens realistische trainingen wordt met ‘echte’ tegenstanders gewerkt. De medewerkers vervolgen hun training met aanvullende opleidingen waarbij risicotransporten en de inzet van een waterkanon en andere niet-dodelijke wapens aan bod komen.

Na een serie incidenten in KIA in 2011, waarbij de inzet van de Mobile Eenheid (ME) van de politie nodig was, heeft minister Dowers het management van KIA de opdracht gegeven om een speciaal IBT op te richten zodat incidenten voortaan door interne medewerkers zelf opgelost kunnen worden.

Bron: Amigoe, Aruba

Share this page:
« Back
Back to Top