Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Internaat in Aruba voor lichamelijk en geestelijk gehandicapten

WOENSDAG 22 mei 2013

ORANJESTAD – Nog voor het einde van dit jaar begint de bouw van een wooncentrum voor mensen die behalve een verstandelijke ook een lichamelijke beperking hebben. Het project is een initiatief van de Stichting Verstandelijk Gehandicapten Aruba (SVGA). Minister Michelle Hooyboer-Winklaar van Economische Zaken, Sociale Zaken en Cultuur, is zich bewust van de noodzaak van zo’n internaat.

,,Op dit moment leven veel van de potentiële cliënten bij familie, waar ze niet de zorg en begeleiding kunnen krijgen die nodig is. In een aantal gevallen is ervoor gekozen mensen op te laten nemen in een instelling op Curaçao of Nederland, met als gevolg dat het contact met familieleden minimaal is. Een eigen centrum op Aruba biedt de mogelijkheid om mensen de noodzakelijke professionele zorg en begeleiding dicht bij huis aan te bieden in een plezierige omgeving.” Volgens SVGA vereist de zorg voor meervoudig gehandicapten dat er zeven dagen per week, 24 uur per dag mensen klaarstaan om hen te helpen. ,,Het nieuwe internaat biedt een combinatie aan van kwalitatieve zorg en liefdevolle begeleiding, waardoor families er zeker van kunnen zijn dat hun geliefden in goede handen zijn. Het internaat komt te staan te Piedra Plat.

Bron: Antilliaans Dagblad

Share this page:
« Back
Back to Top