Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Integratie SVB en BZV Curaçao bijna een feit

VRIJDAG, 30 MAART 2012

WILLEMSTAD — Publieke zorgverzekeraars SVB en BZV zijn vanaf morgen een entiteit. Dat kondigde minister van Gezondheid, Jacinta Scoop-Constancia (MFK), gisteren aan.

De integratie houdt in dat de SVB alle taken van BZV overneemt. Voor het personeel blijft alles hetzelfde, ook de werkplek. Voorlopig is een nieuw gebouw, waarin al het personeel kan worden ondergebracht, toekomstmuziek. Binnenkort moet de nieuwe basisverzekering ingevoerd worden. De uitvoering is in handen van de SVB. Momenteel streeft de regering ernaar om de basisverzekering per 1 juni in te voeren. Personen die tot 90.000 gulden per jaar verdienen vallen onder de nieuwe basisverzekering. De introductie van deze verzekering gaat gepaard met een verhoging van de premie van 10,4 naar 12 procent in 2012. Hiervan neemt de werkgever 9 en de werknemer 3 procent voor zijn rekening. Personen zonder werkgever betalen ongeacht de hoogte van hun inkomen de volle 12 procent. Ook betalen verzekerden per jaar 25 gulden voor een verzekeringskaart. Bovendien moet een verzekerde 1 gulden per recept neerleggen. De integratie van SVB en BZV, maar ook de introductie van de basisverzekering zijn maatregelen om de kosten van de gezondheidszorg te drukken.

Share this page:
« Back
Back to Top