Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

‘Inflatiedaling is gezamenlijke inspanning Surinaamse regering en bedrijfsleven’

23/08/2013

PARAMARIBO – Dat Suriname over de maand juli een inflatiedaling heeft geregistreerd, is het resultaat van een gezamenlijke inspanning van de regering en het bedrijfsleven, zegt onderdirecteur Ondernemerschap en Consumentenzaken bij Handel en Industrie (HI), Dirk Heave. Het nakomen van afspraken tussen de regering, importeurs en winkeliers zorgden volgens hem voor de prijsdaling.

Winkeliers geven echter een andere verklaring voor deze ontwikkeling. “Malafide importeurs die goederen in de magazijnen hadden achtergehouden om een kunstmatige schaarste te creëren waarmee ze de regering onder druk hebben gezet om de SGS-pre-shipmentcontrole te stoppen, hebben vorige maand die voorraden op de markt gebracht”, zegt een winkelier die anoniem wil blijven.

Hiermee geconfronteerd zegt Raymond Hasnoe, secretaris van de Vereniging van Winkeliers (VVW), “deze geluiden ook te hebben gehoord”. “Maar we hebben geen bewijzen dat het zo is”, zegt hij.

Heave vindt het een enorme prestatie dat terwijl Nederland voor juli een inflatie van 0,2 procent registreerde, in Suriname de inflatie juist met 0,4 procent daalt terwijl veel goederen uit Nederland worden geïmporteerd. “Dit geeft alleen maar aan dat de inspanningen van de regering, importeurs en winkeliers om de prijzen laag te houden, vruchten afwerpt. Onze prijzen zouden in feite hoger moeten zijn dan in Nederland”, stelt de onderdirecteur.

Bron: de Ware Tijd, Suriname

Share this page:
« Back
Back to Top