Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Inflatie blijft dalen op Curacao

DONDERDAG, 04 JULI 2013

WILLEMSTAD — De inflatie op Curaçao daalt nog altijd. Gemeten over twaalf maanden tot en met mei 2013 zijn de prijzen op Curaçao met 2,6 procent toegenomen ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, zo blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Vorige maand was de inflatie nog 2,8 procent.

De prijzen zijn in mei van dit jaar met 0,5 procent gedaald ten opzichte van april. De grootste impact werd veroorzaakt door de prijsdaling van elektriciteit met 8 procent. Daarnaast had ook de prijsstijging van benzine met 5 procent een grote impact.

Vervolgens heeft ook het nieuwe tarievenstelsel voor de omzetbelasting (ob), die per 1 mei dit jaar van kracht is geworden, een rol gespeeld bij de prijsontwikkeling in mei. De invloed hiervan was met name merkbaar in de prijsontwikkeling van de voedselgroep ‘aardappelen, groenten en fruit’ (-3,5 procent) en de productgroepen ‘dranken’ (+1,3 procent) en ‘rookwaren’ (+1,9 procent).

Bron: Amigoe, Curacao

Share this page:
« Back
Back to Top