Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Incasso-inkomsten Arubaans Openbaar Ministerie fors gestegen

ZATERDAG, 14 SEPTEMBER 2013

ORANJESTAD — Het Openbaar Ministerie (OM) heeft in de eerste zeven maanden van dit jaar flink meer geïncasseerd. Het gaat om een bedrag van 789.000 florin aan boetes, vergeleken met 450.000 florin in dezelfde periode vorig jaar. “Een behoorlijke verbetering”, zegt hoofdofficier Peter Blanken tegen Amigoe.

Hij legt uit dat het gaat om gelden van transacties, gerechtelijke vonnissen en incasso door Cuerpo Especial Aruba (CEA). De reden voor de gestegen inkomsten ziet Blanken voor klein een deel aan het uitschrijven van meer boetes. Maar ook het nieuwe beleid dat boetes voorzien zijn van een datum waarop de overtreder voor de rechter moet komen, wanneer deze boete niet betaald wordt, zorgt ervoor dat sneller betaald wordt. Verder heeft het OM meer aandacht voor incasso. Vooral tijdens periodes waarop veel mensen extra geld hebben, zoals bij vakantiegeld of eindejaarsbonus. CEA wordt ingezet om wanbetalers aan de deur nog een laatste kans te geven om de boete te betalen. Doen ze dat niet, dan gaat ze mee naar de gevangenis. “Dat zet behoorlijke druk”, zegt de hoofdofficier. “CEA is een belangrijke schakel. Het is een feit dat mensen dan sneller betalen. Ze willen niet naar de KIA.”

Bron: Amigoe, Aruba

Share this page:
« Back
Back to Top