Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

IMF op bezoek bij Surinaams ministerie van Arbeid

25/06/2013

PARAMARIBO – Een delegatie van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft maandag een bezoek gebracht aan het ministerie van Arbeid, Technologische Ontwikkeling en Milieu (ATM). De IMF-deskundigen waren vooral geïnteresseerd in de cijfers van de Surinaamse arbeidsmarkt, aldus een persbericht van ATM.

Minister Michael Miskin en zijn staf informeerden de IMF over de lokale ontwikkelingen op het gebied van werkgelegenheid en werkloosheid. Miskin vertelde ook over de vorderingen van het sociaal zekerheidsstelsel en over de stand van zaken met betrekking tot het minimumloon. De conceptwet Minimumloon is intussen voor goedkeuring aangeboden aan de Raad van Ministers.

Omdat Suriname lid is van het IMF, houdt het fonds elk jaar consultaties over de economie. Er wordt ook gesproken met het bedrijfsleven en de vakbeweging. De IMF-delegatie bestond uit vier personen, een hoofd van de missie die werd bijgestaan door drie economen.

De minister werd bijgestaan door zijn directie, die bestond uit waarnemend directeur Jimmy Belfor, onderdirecteur Arbeidsmarkt Claudette Hiwatt en waarnemend onderdirecteur Arbeidsinspectie Glenn van der San.

Bron: de Ware Tijd, Suriname

Share this page:
« Back
Back to Top