Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

IMF blijft bezorgd over economische groei Venezuela

08-10-2013

CURAÇAO – Het IMF (Internationaal Monetair Fonds) schat dat de economische groei van Venezuela in 2013 op 1 procent uitkomt. Dat meldt het IMF vandaag bij de presentatie van de World Economic Outlook. Een eerdere schatting ging uit van 0,1 procent.

Venezuela is de slechtst presterende economie van Zuid-Amerika. De inflatie in het land komt volgens het IMF dit jaar uit op 37,9 procent. In 2014 bedraagt de inflatie in Venezuela 38 procent, denkt het IMF. De organisatie schat de gemiddelde inflatie in Zuid-Amerika over dit jaar en volgend jaar in op respectievelijk 6,7 en 6,5 procent.

Economische groei
Het IMF waarschuwt dat de sterke economische groei in Latijns-Amerika en de Cariben van de afgelopen jaren aan het verdwijnen is. De verwachte economische groei in Latijns-Amerika en de Cariben is naar beneden bijgesteld. Dit jaar zal die groei 2,7 procent bedragen en volgend jaar 3,1 procent, verwacht het IMF.

Bron: Versgeperst, Curacao

Share this page:
« Back
Back to Top