Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

ICT-sector Suriname zoekt internationale partners

15 JUNI 2013

PARAMARIBO – De ICT-sector in Suriname wil graag samenwerken met buitenlandse bedrijven en organisaties met de bedoeling het niveau op te krikken. In dit kader heeft de ICT Associatie Suriname (Ictas) gisteren aangekondigd een samenwerking aan te zullen gaan met Stimul IT en Cica uit Curaçao. De Curaçaose organisaties waren aanwezig op de ICT-beurs die gisteravond is afgesloten in de hallen van de Kamer van Koophandel en Fabrieken.

“Het laten groeien van de IT-markt kan de Ictas niet alleen en daarom zijn wij steeds op zoek naar lokale en internationale partners”, zegt voorzitter Robert Hahn. De organisatie vindt dergelijke samenwerkingen vooral belangrijk voor studenten, omdat die hierdoor meer kennis kunnen uitwisselen met buitenlandse studenten. Ictas heeft onder andere met studenten van Natin en PTC vaak contact. Uiteindelijk zou zelfs het curriculum van de opleiding afgestemd kunnen worden op de behoefte van het werkveld.

Stimul IT is een overheidsstichting op Curaçao, die ICT in kleine en middelgrote bedrijven moet bevorderen. “Wij gaan helemaal niet concurreren met elkaar, maar juist samenwerken. Wij willen ook leren van Suriname”, zegt projectcoördinator Denneth van der Veen. Hij is tevens bestuurslid van de Curaçao Information and Communication Association (Cica). Het contact met de Curaçaose organisatie ontstond vorig jaar tijdens een OAS-evenement in Suriname. Gezien de overeenkomsten tussen de twee landen ziet Van der Veen genoeg mogelijkheden om ook zakelijk met elkaar samen te werken. Hahn is enorm blij met de opkomst van het publiek bij de ICT-summit op het KKF-beursterrein. Vooral tijdens de presentaties was de opkomst boven verwachting. Donderdag moest de registratie worden stopgezet, vanwege de bomvolle zalen.-.

Bron: de Ware Tijd

Share this page:
« Back
Back to Top