Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

‘Grote stap in onderzoek naar moord op politicus Wiels’ op Curacao

20-09-2013

CURAÇAO – Naar aanleiding van de arrestaties eerder op de dag heeft het Openbaar Ministerie (OM) zojuist een persconferentie gegeven. Allen zijn aangehouden inzake het onderzoek naar de moord op Wiels. Er hebben vijf huiszoekingen plaatsgevonden, en er zijn drie mensen gearresteerd.

Bij de persconferentie waren minister van Justitie Nelson Navarro van Justitie, Guillano Schoop (OM), hoofdofficier van Justitie Heiko de Jong, waarnemend korpschef Rudsel Martina en hoofd van het Recherche Samenwerkingsteam (RST) Wim van Vemde aanwezig.

Arrestaties
De drie gearresteerde mannen zijn de 42-jarige B.C.A.F., de 24-jarige D.F.J.D. en de 28-jarige J.D.C.B.. De eerste twee zijn geboren op Curaçao, de laatste in Nederland. Twee van hen zijn direct betrokken bij de moorden op zowel Helmin Wiels als Raul Martinez (‘Bolle’), één van hen zou de twee hebben aangestuurd bij de liquidaties. Woordvoerder Guillano Schoop (OM) wilde niet specificeren wie precies van welk feit verdacht wordt.

Huiszoekingen
Er zijn vijf adressen bezocht door de politie, te weten de Kaya Sakado, Cubaweg, Kaya Kitrin, Kaya Chikucha en de Seru Loraweg. Op de Kaya Sakado, Cubweg en de Kaya Chikucha is per adres één aanhouding gedaan. De huiszoekingen hebben ertoe geleid dat er drie vuurwapens, computers, relevante documenten en telefoons in beslag zijn genomen. Er was geen geld gevonden, antwoordde Schoop desgevraagd. Met de gevonden spullen hopen de autoriteiten erop dat ze meer zicht krijgen op de opdrachtgevers. Van een doorbraak wilde Schoop dan ook niet spreken. Wel sprak hij van een ‘grote stap’.

Moordzaken
Woordvoerder van het OM Guillano Schoop herhaalde het aan het begin nog maar eens: we kunnen niet alles bekendmaken. Wel maakte hij bekend dat de drie genoemde moordzaken die opgelost zouden zijn in het onderzoek naar de moord op Helmin Wiels, de moorden zijn op Raul Martinez (‘Bolle’), de moord op Conception (Caracasbaai, januari) en de moord op Lionel Arnaud (Noord Zapateer, juni 2012).

Veiligheid
Op de vraag hoe de autoriteiten drie verdachten in veilig vast kunnen houden, hulden de aanwezigen zich in stilzwijgen. Een onderdeel van de beveiliging is zwijgzaamheid. Het is daarom niet bekend waar de drie vastzitten en onder welke omstandigheden.

Bron: Versgeperst, Curacao

Share this page:
« Back
Back to Top