Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Gracita Arrindell weer voorzitter van St. Maartens parlement

24 JUNI 2013

PHILIPSBURG – Het parlement van Sint Maarten heeft op maandag eenstemmig drs. Gracita Arrindell verkozen tot opvolger van drs. Rodolphe Samuel als haar voorzitter. Arrindell was ook al de eerste voorzitter van het parlement toen dit in oktober 2010 aantrad. Vorig jaar moest zij plaats maken voor Samuel na de eerste regeringswissel in de geschiedenis van het nieuwe land Sint Maarten.

Onafhankelijk parlementslid romain Laville feliciteertGracita Arrindell met haar verkiezing to vooritter van het parklement. Foto Pearl 98.1 FMOnafhankelijk parlementslid Romain Laville feliciteert Gracita Arrindell met haar verkiezing tot voorzitter van het parlement. Foto Pearl 98.1 FM

De oppositie probeerde te verhinderen dat de vergadering doorgang zou vinden door zich te beroepen op een artikel in het reglement van orde, maar dit werd door vice-voorzitter Romain Laville terzijde geschoven.

Tijdens de vergadering bleek dat het onafhankelijk parlementslid Patrick Illidge zich bij de coalitie van UP, DP en Laville heeft aangesloten. Toen duidelijk werd dat de vergadering gewoon door zou gaan verlieten alle leden van de oppositie partij National Alliance de vergaderzaal. Voormalig voorzitter Samuel die van de nieuwe coalitie in mei een motie van wantrouwen aan zijn broek kreeg en vervolgens na enige aarzeling zijn ontslag indiende, kwam vorig jaar in het parlement nadat National Alliance partijleider William Marlin minister van openbare werken werd. Samuel is nu lid van het parlement, terwijl Marlin zowel zijn post als minister als zijn positie in het parlement kwijt is.

Bron: NTR Caribisch Netwerk

Share this page:
« Back
Back to Top