Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Gezondheidssituatie burgers Surinaams district Nickerie blijft zorgwekkend

26/08/2013

NIEUW NICKERIE – De gezondheidssituatie van de gemiddelde burger in Nickerie blijft zorgwekkend. Er komen nog steeds veel gevallen van bloedsuiker en hoge bloeddruk voor onder de burgers van het district. Dat zegt Glenn Uiterloo, bedrijfsleider van het Nationaal Nierdialyse Centrum (NNC) aan de Ware Tijd.

Zaterdagmorgen hield het ziekenhuis van Nickerie (LMSZN) samen met het NNC een open dag gehouden op het marktterrein. Daar konden mensen gratis hun bloedsuiker, bloeddruk en gewicht laten meten. Het NNC was uitgenodigd om ondersteuning te geven aan de preventieactiviteiten van het ziekenhuis, waarbij het onderzoeken van mensen centraal staat.

Algemeen directeur van het ziekenhuis Antoine Elias is blij dat ongeveer driehonderd mensen gebruik hebben gemaakt van de aangeboden diensten. Van de gescreende mensen zijn er enkelen doorverwezen naar de arts en voor specialistische hulp. Elias zegt dat Nickerie een vrij groot aantal diabetes heeft. ”Daarom hebben wij in samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid een ‘One Stop Shop opgezet.”

TIjdens een open dag in Nickerie konden burgers hun bloeddruk, bloedsuikerspiegel en gewicht laten opmeten

TIjdens een open dag in Nickerie konden burgers hun bloeddruk, bloedsuikerspiegel en gewicht laten opmeten Foto: Beta Debidien

Bron: de Ware Tijd, Suriname

Share this page:
« Back
Back to Top