Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

George-Wout bevestigd als kandidaat gouverneur Curacao

29 AUGUST 2013

Willemstad – Samen met Lucille George-Wout zijn er nog twee andere kandidaten die in de running zijn voor de positie van gouverneur.  Dat heeft de fractievoorzitter van Pueblo Soberano, Melvin Cijntje, gisteren tegenover het Antilliaans Dagblad bekendgemaakt.

Wie deze andere twee personen zijn, wilde Cijntje gisteren nog niet bekendmaken, maar vast staat in ieder geval dat het in beide gevallen om een vrouw gaat. Dat is namelijk een van de eisen die de coalitiepartijen Pueblo Soberano, PAIS, PNP en onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran, bij de functie hebben gesteld. Een andere vereiste is dat de winnende kandidaat minstens twee termijnen van zes jaar als gouverneur zou moeten kunnen uitzitten.

Wanneer de uiteindelijke kandidaat, die de nieuwe gouverneur van Curaçao zal worden, zal worden gekozen, was voor Cijntje gisteren nog onbekend. De nieuwe gouverneur zal Frits Goedgedrag opvolgen, die vorig jaar vervroegd opstapte wegens gezondheidsklachten.

Lange politieke carrière

Een van de kandidaten, die keer op keer in de media verschijnt, is Lucille George-Wout. Zij is op 26 februari 1950 op Curaçao geboren. Haar politieke carrière begon zij bij de MAN. Daar heeft zij van 1979 tot 1990 aan de verkiezingen meegedaan, met als hoogste positie nummer 2 gedurende de verkiezingen van 1987. Bij deze verkiezingen behaalde zij 682 persoonlijke stemmen. Gedurende haar periode bij de MAN bekleedde George-Wout onder andere de functie van gedeputeerde.

Later stapte zij over naar de PAR, waar zij meteen met de eerste verkiezingen van de gele partij in 1994 meedeed. Bij deze verkiezingen stond zij als nummer 2 op de lijst en behaalde maar liefst 1.228 persoonlijke stemmen.

De laatste verkiezing waar zij aan heeft meegedaan, was in 1999 namens de PAR. Zij was toen als nummer 29 de lijstduwer. Als lid van de PAR heeft George-Wout tot twee keer toe de functies van minister van Arbeid en Sociale Zaken bekleed. Ook was zij van 1994 tot 1998 Statenvoorzitter.

George-Wout is getrouwd met Herman George, die jaren- lang directeur van woningbouwstichting FKP is geweest. Hij is nu voorzitter van Reda Sosial; een fonds voor sociale ontwikkeling en economische bedrijvigheid.

Bron: Antilliaans Dagblad, Curacao

Share this page:
« Back
Back to Top