Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Geldgebrek leidt tot minder tandartsbezoek op Curaçao

26 AUGUSTUS 2013

Willemstad – De helft van de Curaçaose volwassenen heeft het afgelopen jaar een tandheelkundige bezocht. Voor de andere helft was ‘geen geld voor de behandeling’ in 43 procent van de gevallen reden om niet naar de tandarts te gaan. Opvallend is dat tot de 55 jaar het bezoek aan de tandarts toeneemt, terwijl daarna het bezoek afneemt.

Dit blijkt uit de Nationale Gezondheidsenquête 2013. Van de volwassenen geeft 91 procent aan tevreden te zijn met de diensten van de tandheelkundigen. Drie procent van de volwassenen heeft nog nooit een tandheelkundige bezocht.

Vrouwen gaan vaker naar een tandarts dan mannen. Naarmate het opleidingsniveau stijgt, neemt het tandheelkundig bezoek toe. Van de volwassenen zegt 12 procent een tandheelkundige behandeling nodig te hebben gehad in de afgelopen twaalf maanden, maar niet te zijn geweest.

Bron: Antilliaans Dagblad, Curaçao

Share this page:
« Back
Back to Top