Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Nog geen nieuw Curaçaose ziekenhuis door trage besluitvorming

MAANDAG, 26 AUGUSTUS 2013

WILLEMSTAD — Dat Curaçao nog geen nieuw ziekenhuis heeft, is de schuld van oud-minister Jacinta Scoop-Constancia (MFK). Dat stelt PAR-leider en oud-premier Daniel Hodge in een persbericht naar aanleiding van de kritiek van de parlementariër.

Op tv zou Scoop-Constancia zaterdag kritiek hebben geuit op de trage besluitvorming van de overheid om tot een nieuwe ziekenhuis te komen. Volgens Hodge ligt de oorsprong van de trage besluitvorming bij Scoop-Constancia. Zij zette in 2010 het ziekenhuisproject onder leiding van de vermaarde oncoloog Bob Pinedo stil. De redenen hiervoor zijn volgens de PAR-leider bedenkelijk. “In plaats van dat er op dit moment een nieuw ziekenhuis wordt gebouwd, zijn we nog steeds aan het discussiëren over dit onderwerp, dat met het uur gecompliceerder wordt omdat we nu ook nog rekening moeten houden met een mogelijke claim”, aldus Hodge. In plaats van klagen zou de MFK-parlementariër volgens Hodge het publiek om vergeving moeten vragen.

Vragen

In een brief aan minister van Gezondheid Ben Whiteman (PS) stelt de PAR-fractie in de Staten enkele vragen over de bouw van het nieuwe ziekenhuis. Zo wil de fractie van de oppositiepartij onder meer de mening van de minister weten of het rapport dat de ‘Commissie Onderzoek Bouw Ziekenhuis te Otrobanda’ drie weken terug heeft ingediend.

Ook wil de fractie weten in welk licht de minister de afwijkende mening van de voorzitter van de commissie ziet en of het rapport bruikbaar is. De commissie is ingesteld nadat het parlement in april jl. een motie heeft aangenomen die de overheid de opdracht geeft om te onderzoeken of het St. Elisabeth Hospitaal de bouw van het nieuwe ziekenhuis kan trekken. Het rapport met de bevindingen hierover is tot nu toe nog niet naar de Staten gestuurd. Tot slot vraagt de PAR of de ziekenhuisbouw dit jaar nog van start gaat en of de bouwactiviteiten de economie van Curaçao een boost kunnen geven.

Bron: Amigoe, Curacao

Share this page:
« Back
Back to Top