Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Fundashon Christopher Middelhof absorbeert receptregelvergoeding voor gepensioneerden op Curacao

ZATERDAG, 22 JUNI 2013

WILLEMSTAD — Fundashon Christopher Middelhof en Botika Tera Kòrá stunten met de receptregelvergoeding voor gepensioneerden. Zestigplussers hoeven, als ze gebruikmaken van de actie van FCM, de 1 gulden per medicijn niet meer te betalen. De actie geldt alleen bij Botika Tera Kòrá.

Volgens de stichting is de receptregelvergoeding, die met de invoering van de basisverzekering ziektekosten is ingegaan, een strop voor veel gepensioneerden. Sommige gepensioneerden betalen maandelijks 15 gulden om hun medicijnen mee te kunnen nemen. Dat is een zware aanslag op hun aov-pensioen. Volgens de stichting is het anno 2013 onacceptabel dat ouderen zo aan hun lot worden overgelaten. Om voor de korting in aanmerking te komen, moeten gepensioneerden zich inschrijven bij Botika Tera Kòrá. De wet basisverzekering ziektekosten stelt dat patiënten zich in moeten schrijven bij een apotheek. Deze apotheek zal dan als ‘huisapotheek’ fungeren. Ook bezorgt FCM medicijnen aan huis, zowel op Bándabou als Bándariba. Slechts één keer per jaar kunnen mensen van huisapotheek veranderen. Doel is om het aantal botika’s op het eiland terug te dringen. Uit een onderzoek zou blijken dat er een overschot is aan botika’s, hetgeen de kosten van de gezondheidszorg op Curaçao laat stijgen.

Meer informatie is verkrijgbaar bij de woordvoerder van FCM via telefoonnummer 679-3970.

Bron: Amigoe, Curacao

Share this page:
« Back
Back to Top