Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Franse militairen en Nederlandse Mariniers trainen op Aruba

ZATERDAG, 12 OKTOBER 2013

ORANJESTAD — Franse militairen komen volgende week naar Aruba om samen met de op het eiland gevestigde mariniers een training te volgen

De training is georganiseerd door marinierscompagnie van de kazerne in Savaneta en duurt vier dagen. Het doel van de gezamenlijke training is ‘het versterken van de goede banden tussen Nederland, Aruba en Frankrijk’, zo laat de commandant der Zeemacht in het Caraïbische gebied via een bericht aan de redactie weten. Tijdens deze training leren de Franse militairen de trainingsmogelijkheden op Aruba kennen.

“Ze overwinnen hindernissen in het water, gaan rotsen beklimmen en voeren een tactisch scenario uit. In dit scenario, waarbij de Franse militairen zogezegd ontsnappen uit een kamp, komt de Arubaanse politie ook in actie. Zij zullen met hun speurhonden en een helikopter, samen met de mariniers proberen de ontsnapte militairen op te sporen en terug te brengen naar het kamp.”

Na deze training op Aruba, vertrekken de Franse militairen met het ondersteuningsschip van de Koninklijke Marine naar Curaçao om daar ook een training van een week uit te voeren.

Bron: Amigoe, Aruba

Share this page:
« Back
Back to Top