Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Europese Unie investeert tot 2020 een miljard euro in Caribische regio

21/09/2013

Paramaribo – De Europese Unie (EU) heeft voor de komende jaren een bedrag van één miljard euro ontwikkelingshulp aan het Caribisch Gebied toegezegd. Deze mededeling deed EU-commissaris voor ontwikkeling, Andris Piebalgs, donderdag tijdens een seminar in Georgetown, Guyana.

“Dit aanzienlijke bedrag toont onze hernieuwde commitment naar het Caribisch Gebied toe, een band die tot uiting komt in een groter bedrag voor regionale programma’s en nieuwe opties voor regionale samenwerking”, zei de EU-vertegenwoordiger. Hij voegde eraan toe dat er ook meer inspanningen komen om de situatie in Haïti, dat nog steeds worstelt met de wederopbouw en de strijd tegen armoede, te verbeteren.

Piebalgs wees de aanwezigen er wel op dat de Caribische landen de projectuitvoering moeten verbeteren en zich dienen te houden aan de hoogste standaarden van transparantie en het afleggen van verantwoording. Het bedrag wordt uitgesmeerd tussen 2014 en 2020 en valt binnen het kader van het elfde Europese Ontwikkelingsfonds.

President Donald Ramotar van Guyana zei tijdens de bijeenkomst dat de relatie tussen de EU en de Caribische landen verenigd in Caricom en Cariforum steeds hechter wordt. Ramotar is vooral ingenomen dat de EU op regionaal niveau een meerlanden-aanpak nastreeft om de economieën van de lidlanden een boost te helpen geven.

EU-commissaris Piebalgs gaf aan dat de EU onder meer geld beschikbaar wil stellen voor verbetering van de veiligheid in de regio. Hij voerde aan dat door de mondiale crisis onder meer de belangrijke sectoren als toerisme hard zijn getroffen, wat een negatieve invloed had op de werkgelegenheid en de veiligheidssituatie in de regio. “Veiligheid is een bijzondere zorg, omdat het een voorwaarde is voor sociale en economische vooruitgang”, zei de EU-vertegenwoordiger.-.

Bron: de Ware Tijd, Suriname

Share this page:
« Back
Back to Top