Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Eigen gedragsregels voor belastingdienst Suriname

13/06/2013

PARAMARIBO – De Dienst der Belastingen werkt aan het oppoetsen van haar imago en verbetering van de service. Nog dit jaar wordt een eigen gedragscode voor het personeel geïntroduceerd. Dat moet uiterlijk eind dit jaar een feit zijn, zeggen Marita Wijnerman, hoofd Fiscale Zaken en Indirecte Belastingen en directeur van de belastingdienst Tony van Dijk.

“Deze code geeft duidelijk aan welk gedrag verwacht wordt van de belastingambtenaar en welk gedrag beslist wordt afgewezen”, zegt Van Dijk. Belangrijk is, dat niet zonder meer gedragsregels op papier gesteld worden, zonder dat deze zaak goed is besproken met het totale personeel.

Een werkgroep geleid door Wijnerman  is momenteel bezig met de afronding, zodat de zogenoemde ‘Code of conduct’ eind dit in praktijk kan worden gebracht. Van Dijk ziet dit als de basis voor de vernieuwing van de belastingorganisatie. Wijnerman zegt dat personeelsleden tijdens trainingssessies de waarden, normen en regels die voortaan gelden, worden bijgebracht. De trainingen zijn ook bedoeld om meer draagvlak te scheppen.

Ofschoon zaken niet snel genoeg zijn gegaan, ziet Van Dijk dat de afgelopen maanden grote vorderingen zijn geboekt. De introductie van de gedragscode zal een “enorme impact” hebben voor de belastingdienst in de toekomst, meent hij. Met de nieuwe gedragsregels wil de dienstleiding onder andere fraude binnen het systeem terugdringen, de prestaties verhogen en een klantvriendelijkere aanpak.

Bron: De Ware Tijd,  Suriname

Share this page:
« Back
Back to Top