Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Eerste stap naar Arubaanse Ombudsman

ZATERDAG, 03 AUGUSTUS 2013

SAN NICOLAS — Een Ombudsman voor Aruba, dat is voor de Stichting San Nicolas Awareness Platform (SSNAP) een ‘essentieel onderdeel van een democratische samenleving’. Morgenavond organiseert de stichting een informatiebijeenkomst hierover met als speciale gast de Ombudsman van Curaçao, Alba Martijn.

Aruba is het enige land in het Koninkrijk der Nederlanden dat geen Ombudsman of Ombudsbureau heeft en vastgelegd per wet, zo stelt SSNAP. Ze beschouwt een instituut als de Ombudsman als een essentieel onderdeel van de bescherming en verdediging van de bevolking tegen misbruik en onrechtvaardigheid in een democratische samenleving.

Curaçao heeft wel een Ombudsman, die onlangs het tienjarig jubileum vierde. Die Curaçaose Ombudsman heet Alba Martijn en zij is door SSNAP uitgenodigd om zaterdagavond naar de bijeenkomst te komen en haar ervaringen met de aanwezigen te delen.

De Curaçaose Ombudsman Alba Martijn tijdens de viering van het tienjarig bestaan van het instituut van de Ombudsman op Curaçao.

Voor SSNAP is deze avond een begin op weg naar een eigen Ombudsman. De avond vindt plaats in het Teresita Center in San Nicolas en begint om acht uur ‘s avonds. De bijeenkomst is bedoeld voor iedereen die geinteresseerd is en ambtenaren in het bijzonder, zo laat SSNAP-voorzitter Cornelius Wilson weten. Voor vragen is hij bereikbaar opssnap.aruba@gmail.com of telefonisch op 592-5159.

Eerste Ombudsman

De Ombudsman van Curaçao, Alba Martijn, studeerde rechten aan de Universiteit van de Nederlandse Antillen. In 1982 voltooide zij haar studie. In januari 1983 trad zij als jurist in dienst van het Eilandgebied Curaçao als jurist bij de Afdeling Algemene & Juridische Zaken. In 1988 trad zij in dienst bij het Centraal Bureau voor Personeelszaken van de Nederlandse Antillen en tussen 1990 en 1998 werd ze eerst adjunct-hoofd en toen hoofd CBPZ. In juni 1998 werd Martijn zij benoemd tot raadsadviseur van Justitie en belast met het toezicht op het door het Amerikaanse bedrijf Wackenhut Corrections Corporation gevoerde beheer van de strafgevangenis Bon Futuro. Na een korte uitstap naar het bedrijfsleven werd zij benoemd tot plaatsvervangend Ombudsfunctionaris van het Eilandgebied Curaçao. Na vijf jaar werd ze in juni 2009 benoemd tot de Ombudsfunctionaris van het Eilandgebied Curaçao. Met ingang van 10 oktober 2010 werd zij de eerste Ombudsman van het land Curaçao.

Bron: Amigoe, Aruba

Share this page:
« Back
Back to Top