Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Eerste fase modern communicatienetwerk Surinaamse politie rond

30/08/2013

PARAMARIBO – Het Korps Politie Suriname heeft donderdag het Motorola Astro P55-systeem in gebruik genomen. Demonstratief nam minister Edward Belfort van Justitie en Politie contact op met posten zoals Zanderij en Potribo om door te geven hoe helder de communicatie is. De eerste fase modernisering communicatienetwerken heeft SRD 4,8 miljoen gekost en is binnen vier maanden gebouwd door het bedrijf Surtel NV.

Een veilig en goed communicatiesysteem in het bijzonder voor de politie, geniet hoge prioriteit bij de leiding. Met het nieuwe systeem kan de politie niet laat arriveren op locaties waar ze hard nodig is en criminelen kunnen gesprekken van de politie niet afluisteren.

“Als het u lukt om deze gesprekken te beluisteren, geef ik u honderd Amerikaanse dollars”, grapt korpschef Humphrey Tjin Liep Shie, die benadrukt dat de encryptie op dit systeem zeer gedegen en geavanceerd is. De portofoons kunnen volgens de korpschef ook achterhaald worden, “zodat we precies kunnen natrekken waar ze zijn”. Naast de politie zullen op korte termijn ook andere diensten zoals de brandweer en de Beveiliging en Bijstandsdienst aangesloten worden op het systeem.

Minister Edward Belfort van Justitie en Politie neemt nieuw communicatienetwerk politie in gebruik

Minister Edward Belfort van Justitie en Politie neemt nieuw communicatienetwerk politie in gebruik Foto: Stefano Tull  

In de eerste fase zijn Groot-Paramaribo, Wanica, Commewijne en Para voorzien van het systeem. In de tweede fase is het de beurt aan Albina en Nickerie. Daarna volgen Apoera, Atjoni en de grensgebieden.

Bron: de Ware Tijd, Suriname

Share this page:
« Back
Back to Top