Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Dreigement Curaçaose botika’s werkt

ZATERDAG, 11 AUGUSTUS 2012

WILLEMSTAD — De openstaande schuld van BZV aan de apotheken op Curaçao wordt vóór 1 september afbetaald. Dat zegt Geraldine Christina, secretaris-generaal van het ministerie van Gezondheid.

De Vereniging van Apotheekeigenaren (VAE) heeft de overheid tot 1 september de tijd gegeven om de openstaande rekeningen over de maanden maart, april en mei te betalen. Als de oude schuld niet wordt vereffend moeten alle SVB-verzekerden vanaf 1 september hun medicijnen contant betalen.

Volgens Christina heeft het ministerie van Gezondheid opheldering gevraagd bij het ministerie van Financiën. “Het is onduidelijk welk deel het ministerie al naar BZV heeft overgemaakt en wat er nog openstaat. BZV heeft haar medewerking toegezegd om haar boeken ter inzage te houden zodat we het resterende bedrag kunnen betalen”, vertelt Christina.

BZV is in mei opgegaan in de Sociale Verzekeringsbank (SVB). De SVB is echter niet verantwoordelijk voor de oude rekeningen van BZV. De overheid wel. Christina verwacht dat de apotheken voor 1 september de declaraties van maart, april en mei van FZOG-verzekerden en BZV-verzekerden uitgekeerd krijgen. “Het uitzoeken moet niet al te veel tijd in beslag nemen.”

Share this page:
« Back
Back to Top