Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Directie Diakonessenhuis stapt op in Suriname

03/10/2013

PARAMARIBO – Er komt een einde aan het slepend conflict tussen de directie en medische staf van het Diakonessenhuis. De totale leiding, namelijk directeur Rakesh Gangaram Panday en het stichtingsbestuur onder leiding van Marja Vos, stapt op.

Althans dit hebben zij donderdag meegedeeld aan voorzitter Robby Naarendorp van de Bond van het Personeel van het Diakonessenhuis. Een prikactie van de bond zou voor hen de laatste strohalm zijn geweest. “Zij hebben me meegedeeld dat de eigenaren van het ziekenhuis [drie kerken, red.] officieel op de hoogte zou worden gesteld van hun aftreden. De kerken zullen op hun beurt een nieuw bestuur moeten benoemen”, aldus de bondsvoorzitter.

De medische staf is sinds februari van dit jaar in actie. Hierdoor zijn de afgelopen acht maanden steeds minder patiënten doorverwezen voor opname, de belangrijkste inkomstenbron van ziekenhuizen. De medische staf eiste dat de totale leiding, van directeur tot raad van bestuur, op moest stappen. Beide kampen bestempelen elkaar als geldwolven. Verdeling van de inkomsten is het heethangijzer van het dispuut.

Bron: de Ware Tijd, Suriname

Share this page:
« Back
Back to Top