Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Dementievoorlichting over buitenhuis opvang op Aruba

VRIJDAG, 23 AUGUSTUS 2013

ORANJESTAD — Tijdens de aankomende informatieavond van Stichting CasMarie zal Hans Rokebrand, directeur van Stichting Algemene Bejaardenzorg Aruba (Saba), spreken over de plaatsingsmogelijkheden van dementerende ouderen wanneer zij niet meer thuis kunnen wonen.

Het streven van de dementiestichting CasMarie is om mensen met dementie zolang mogelijk thuis te laten wonen. Daarbij steunen en informeren zij de zieke en ook de mantelverzorgers zoals de familie en vrienden. Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat die begeleiding en informatie ervoor kan zorgen dat gedragsproblemen en angst- en stemmingsstoornissen bij de dementerende verminderen. Soms is de zorg die iemand met een dementiesyndroom nodig heeft, echter dusdanig dat het wonen in de eigen omgeving niet meer haalbaar of wenselijk is. Dan kan er gezocht worden naar een plek in een verzorgingstehuis. Over die mogelijkheden en dat proces spreekt Rokebrand aanstaande woensdagavond bij de stichting die gehuisvest is op Savaneta 532-A. De avond begint om zeven uur en eindigt om negen uur. Voor meer informatie kan er gebeld worden naar telefoonnummer 569-6910 of gekeken worden op Facebook.

Bron: Amigoe, Aruba

Share this page:
« Back
Back to Top