Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Delegatie eilandsbestuur zeer tevreden over kwaliteit zorg Bonaire

DINSDAG, 13 MAART 2012

KRALENDIJK — Een delegatie van Eilandsraadsleden en leden van het Bestuurscollege van het Openbaar Lichaam Bonaire is zeer tevreden met de kwaliteit van zorg van Fundashon Mariadal. De zorginstelling werd onlangs bezocht door deze delegatie, waarbij de leden uitgebreid zijn ingelicht over de ontwikkelingen binnen de organisatie.

De delegatie die bestond uit de Eilandsraadsleden Eveline Anthony, Milena Winklaar, Maritza Silberie en Rafael Santana, vergezeld van de gedeputeerden Silvana Serfilia en James Kroon. Zij werden ontvangen door de algemeen directeur Giovanny Frans en de directeur zorg Boy Clarenda die de rondleiding en presentaties verzorgden.

De delegatie maakte gedurende de rondleiding kennis met de verschillende faciliteiten van Fundashon Mariadal, zoals de Kas di Kuido, het verzorgingstehuis voor de bejaarden.

Bij het Dialysecentrum gaf coördinatrice Mayté Snijders informatie en demonstratie van de ingenieuze dialyseapparatuur, uniek in de regio. Deze apparaten zijn al in gebruik, hoewel nog niet officieel, en er worden al patiënten uit Bonaire gedialyseerd, wat een verademing is voor de patiënten die voorheen naar Curaçao moesten reizen om te worden gedialyseerd.

Ook de nieuwbouw- en verbouwplannen van een deel van het ziekenhuis, voor de polikliniek, apotheek en de ziekenvervoer zijn toegelicht. Fundashon Mariadal heeft nog meer plannen om het ziekenhuis te moderniseren om zorg van hoge kwaliteit te bieden die voldoet aan de normen die Nederland stelt.

De delegatie was zeer ingenomen met de rondleiding en toonde waardering voor het personeel dat met hart en ziel en met zeer moderne apparatuur, de zorg voor de bevolking onder hoede heeft.

Share this page:
« Back
Back to Top