Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Definitieve resultaten census in september bekend in Suriname

03/08/2013

PARAMARIBO – De definitieve uitslag van de Achtste Volkstelling wordt in de eerste week van september bekendgemaakt. Dat laat het Algemeen Bureau voor de Statistiek (ABS) weten. De telling werd van augustus tot en met november vorig jaar gehouden. In januari presenteerde ABS-directeur Iwan Sno de voorlopige resultaten.

Volgens die voorlopige cijfers telde de bevolking per augustus 2012 534.189 personen; 265.900 mannen en 268.280 vrouwen. Dit is een stijging ten opzichte van de laatste census uit 2004 toen er 492.829 personen geteld werden.

In januari stelde het ABS zichzelf ten doel om de definitieve censusrapporten in deze maand (augustus) te presenteren. ABS-directeur Iwan Sno laat via zijn secretaresse weten dat dit verplaatst is naar komende maand. De medewerker weet ook te vertellen dat er vooralsnog niets gewijzigd is in de gegevens.

Bron: de Ware Tijd, Suriname

Share this page:
« Back
Back to Top