As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

De Caribische Job Fair FRED klein maar succesvol

 

MAANDAG, 27 MEI 2013

ROTTERDAM — “Als ik met maar drie of vier goede sollicitanten terugkeer, dan beschouw ik de beurs al als succesvol”, aldus Sunita Bottse-Angnoe van Ctex. Op zoek naar technology architects, technical engineers en security specialists was het Curaçaose datacentrum vandaag aanwezig op de FRED 2013 Job Fair in het Rotterdamse WTC. De goed gevulde map met sollicitatieformulieren stemt positief.

De Caribische banenbeurs was met dertig bedrijven en organisaties kleiner dan vorig jaar, toen er 45 waren. Toch beschouwen de organisatoren Quincy Sintiago en Tristan Every van de Flinx Recruitment Expo Dutch-Caribbean (FRED) de beurs als een succes. Naar schatting waren er tussen de 800 en 1000 bezoekers voor de beurs en de workshops op zaterdag en meer dan 150 een-op-een gesprekken op zondag. “We zijn zeer tevreden. Van de deelnemende bedrijven horen we dat de kwaliteit van de kandidaten goed is”, zei Sintiago. Reden voor een lager aantal bedrijven is de recessie, maar ook het feit dat er maar een jaar verstreken is sinds de vorige beurs. “Voorheen organiseerden we dit eens per twee jaar. Vanwege de kosten willen veel bedrijven eens per twee jaar deelnemen, maar ook omdat ze bij de vorige editie voorlopig genoeg kandidaten hebben gevonden”, aldus Every.

Sommige deelnemers waren er ook bij de vorige editie, zoals de Girobank, die destijds drie mensen aannam. “Maar inmiddels zijn we op zoek naar nog meer mensen, dus komen we terug”, zei directeur Eric Garcia. Het Water en Elektriciteit Bedrijf Aruba heeft eigenlijk helemaal geen vacatures. “Maar als er wel vacatures zijn, dan merken hoe moeilijk het is om de juiste mensen te vinden. Daarom leggen we nu alvast contact met studenten, die stage bij ons kunnen lopen of bezig zijn met hun afstudeeropdracht”, zei personeelsmanager Jacques van der Scheer.

Advocaten, accountants en belastingadviseurs zijn er relatief veel. Voor fiscalist Stanvern Janga is dat een voordeel. Vooral aangetrokken door de kleinschaligheid van Curaçao, sprak hij met Spigt Dutch Caribbean over een mogelijke baan. “Op een eiland word je vaak op verschillende terreinen ingezet en doe je vaak sneller ervaring op dan in Nederland.”

Robert van Beemen van de Nederlandse afdeling van VanEps Kunneman VanDoorne ziet de ruime aanwezigheid van de sector als een voordeel. “De deelname van meer advocatenkantoren vergroot de aantrekkingskracht van de beurs voor rechtenstudenten.” Collega Sueena Francisco is positief dat er kandidaten gevonden zullen worden of op zijn minst contacten worden gelegd. “Ik ben zelf op dezelfde manier aangenomen, namelijk tijdens de Passaat Recruitment Days”, zegt ze.

Het advocatenkantoor zoekt niet alleen advocaten en stagiaires voor het kantoor op Curaçao, maar ook voor de kleinere vestigingen op de andere eilanden, die in eerste instantie ondervertegenwoordigd lijken. Grote bedrijven als Kooijman en de Stichting Overheids Accountants Bureau zijn echter net als VanEps Kunneman VanDoorne ook op zoek naar personeel voor de eilanden van Caribisch Nederland. St. Maarten wordt vertegenwoordigd door het Sint Maarten Medical Services Center.

 

Bron: Amigoe Curaçao

Share this page:
« Back
Back to Top