Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Cursus in Amerika voor Surinaamse penitentiaire ambtenaren

04/10/2013

Nieuw – Nickerie – Ongeveer tien penitentiaire ambtenaren (pa’s) vertrekken later deze maand voor stage naar Colorado in de Verenigde Staten (VS). De ambtenaren gaan trainingen volgen om hun werk beter te kunnen doen in de verschillende Surinaamse strafinrichtingen.

Minister Edward Belfort van Justitie en Politie deed deze mededeling maandag in Nickerie. Er zijn samenwerkingsovereenkomsten met verschillende landen, onder andere de VS, waaraan het ministerie invulling geeft. Volgens de bewindsman zijn er ook pa’s van de strafinrichting Hazard Nickerie geselecteerd. “Dit is ook de eerste keer dat pa’s trainingen zullen volgen in de VS”, zegt Belfort. De minister geeft aan dat het de bedoeling is dat de ambtenaren bij hun terugkeer effectiever ingezet worden binnen het ministerie.

De afdeling Delinquentenzorg van het ministerie Justitie en Politie is tevens bezig met de uitvoering van een resocialisatieplan. In dat kader wordt er ook samengewerkt met ngo’s. “Het is van belang dat de ambtenaren getraind worden, zodat zij in staat zijn het werk beter te kunnen doen”, zegt Paulus Pinas, onderdirecteur Delinquentenzorg.

Volgens hem zijn in de afgelopen periode ook trainingen verzorgd door de Franse autoriteiten. In november staan er vervolgtrainingen op programma die ook verzorgd zullen worden door de Fransen. Pinas zegt dat de volgende keer een grotere groep ambtenaren naar de VS zal gaan om soortgelijke opleidingen te volgen.-.

Bron: de Ware Tijd, Suriname

Share this page:
« Back
Back to Top