Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Curacaose Staten vergoedt fluoride-onderzoek niet

DINSDAG, 30 JULI 2013

WILLEMSTAD — PS-Statenlid Sherwin Leonora wil een eigen onderzoek naar fluoride in het drinkwater op Curaçao uitvoeren. Om dit onderzoek mogelijk te maken heeft het Statenlid een verzoek bij de Staten neergelegd.

Volgens Leonora is er met het onderzoek een bedrag van 351 gulden gemoeid. Zijn verzoek werd echter door Statenvoorzitter Marcolino ‘Mike’ Franco (Pais) afgewezen.

In een brief aan Franco van 24 juli stelt het PS-lid dat hij voornemens is om een analyse uit te voeren naar de aanwezigheid van fluoride in het drinkwater op verschillende locaties op het eiland. Aanleiding voor het verzoek van Leonora zijn de ‘ontwikkelingen met betrekking tot fuoride in het drinkwater’.

In een reactie van de Statenvoorzitter van 25 juli verwijst Franco zowel naar de brief van Leonora, als naar een telefoongesprek dat beiden over dit onderwerp hebben gevoerd. “Zoals ik in ons telefoongesprek al heb aangegeven kan het parlement zulke kosten niet dekken, omdat er instanties zijn (zoals Aqualectra en ADC, die deze onderzoeken uitvoeren als onderdeel van hun takenpakket. Ik raad u aan om gebruik te maken van uw rechten als parlementariër, om de betrokken minister(s) te benaderen met vragen en te verzoeken om de resultaten van de analyse van het drinkwater.”

Bron: Amigoe, Curacao

Share this page:
« Back
Back to Top