Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Curaçaose regering werkt aan planbureau

DONDERDAG, 27 JUNI 2013

WILLEMSTAD — De regering werkt op dit moment aan het opzetten van een centraal planbureau. Dit heeft premier Ivar Asjes (PS) aangekondigd in de regeringsverklaring van zijn kabinet, die hij deze week in het parlement heeft voorgelezen. Dit planbureau zal volgens Asjes informatie moeten aandragen voor nieuw beleid van de overheid.

Het Centraal Planbureau (CPB) is al jarenlang een begrip in Nederland. Het is een onderzoeksinstituut dat sinds 1945 economische beleidsanalyses maakt. Dat doet het op eigen initiatief of op verzoek van de regering, het parlement, Kamerleden, vakbonden en werkgeversorganisaties. Het CPB analyseert de gevolgen van nieuw beleid of voorgestelde beleidswijzigingen. Het rekent als zodanig ook de gevolgen van de partijprogramma’s van de verschillende politieke partijen uit. Het CPB maakt deel uit van het Nederlandse ministerie van Economische Zaken, maar heeft een onafhankelijke status.

Naast het opzetten van een planbureau kondigde Asjes ook aan dat zijn kabinet aandacht zal blijven besteden aan de formulering van een masterplan voor Curaçao. In dit plan zal vermeld moeten worden hoe Curaçao in de komende periode vorm moet krijgen en zich verder zal moeten ontwikkelen.’

Bron: Amigoe, Curacao

Share this page:
« Back
Back to Top