Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Curaçaose premier Asjes: presentatie begroting 2014 gaat lukken volgende week

6 SEPTEMBER 2013

Willemstad – Premier Ivar Asjes (Pueblo Soberano) heeft er het volste vertrouwen in dat de concept-ontwerpbegroting voor 2014 komende dinsdag aan de Staten kan worden gepresenteerd.  Dat heeft de minister-president gisteren, tijdens de wekelijkse persbijeenkomst van de ministerraad, bekendgemaakt.

Traditiegetrouw moet de begroting voor het nieuwe jaar steeds op de tweede dinsdag van september aan het parlement worden gepresenteerd.  Vorig jaar lukte het de toenmalige minister van Financiën George Jamaloodin (MFK) niet om de concept-ontwerpbegroting voor 2013 op de tweede dinsdag van september aan de Staten te presenteren. Later werd deze door het Col- lege financieel toezicht (Cft) afgekeurd omdat deze niet aan artikel 15 van de Rijkswet voldeed en bovendien in strijd was met de aanwijzing die Curaçao op 13 juli van de Rijksministerraad kreeg om daarmee de begroting 2012 in orde te maken.

Er werd geen overschot op de gewone diensten gepresenteerd, iets wat de aanwijzing verplicht stelde. Ook waren de belastingramingen te hoog en de uitgavenramingen te laag. Asjes vertelde gisteren dat een advies dat door Asjes vertelde dat een advies dat door het ministerie van Financiën was aangevraagd inzake de concept-ontwerpbegroting laat was binnengekomen, waardoor enige vertraging was ontstaan. het ministerie van Financiën was aangevraagd inzake de concept-ontwerpbegroting 2014 laat was binnengekomen, waardoor er enige vertraging was ontstaan.

,,Desondanks heb ik er het volste vertrouwen in dat het minister José Jardim (Financiën) en zijn team lukt om de begroting voor 2014 komende dinsdag aan de Staten te presenteren”, aldus Asjes gisteren.

Aanvang Nos Hospital Nobo dit jaar nog

Willemstad – Er zijn concrete stappen gezet om dit jaar nog te beginnen met de bouw van het nieuwe ziekenhuis in Otrobanda. Dat heeft minister-president Ivar Asjes (Pueblo Soberano) gisteren, tijdens de wekelijkse persbijeenkomst van de ministerraad in Fòrti, bekendgemaakt.  Wat deze concrete stap- pen precies zijn, wilde de premier gisteren nog niet bekendmaken, behalve dat de regering van Curaçao het oor te luisteren heeft gelegd bij de bevolking en dat hieruit bleek dat het nieuw ziekenhuis hard nodig is. ,,Het is van uiterst belang dat het nieuwe ziekenhuis zo snel moge- lijk wordt gerealiseerd. We kunnen het ons niet permitteren om veel langer te wachten,” aldus Asjes gisteren.

Bron: Antilliaans Dagblad, Curacao

Share this page:
« Back
Back to Top