Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Curaçaose premier Asjes doet handreiking aan gepensioneerden

VRIJDAG, 28 JUNI 2013

WILLEMSTAD — Tijdens een overleg tussen leden van het kabinet-Asjes en vertegenwoordigers van verschillende gepensioneerdenorganisaties op het eiland, heeft premier Ivar Asjes (PS) toegezegd dat gepensioneerden betrokken zullen worden bij de aanpassing van de basisverzekering ziektekosten (bvz). Afgesproken is dat de gepensioneerdenorganisaties vijf personen zullen voordragen, die mee zullen werken aan de zogenoemde reparatiewetgeving.

Namens het kabinet zaten gisteren Asjes en zijn collega-ministers José Jardim (Financiën, onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran) en Bernard ‘Ben’ Whiteman (Gezondheid, Milieu en Natuur, PS) om de tafel met vertegenwoordigers van de verschillende gepensioneerdenorganisaties op het eiland. Het gaat hier om de APPK (politie), Kodipa (oud-ambtenaren), APT (Telecommunicatie), IGAP (Aqualectra) en BGU (Utiliteitsbedrijven), terwijl ook de belangenverenigingen Asosiashon di Penshonadonan Kòrsou (APK), Fepescu, Kopamko en Grupo di Akshon di Penshonado aanwezig waren. Tijdens de bijeenkomst, die volgens een persbericht van Asjes in een goede sfeer is verlopen, gaven de gepensioneerdenverenigingen aan dat de bvz discriminerend is en indruist tegen internationale verdragen en solidariteitsprincipes. De gepensioneerden hebben begrip voor de financiële problemen die het eiland op dit moment heeft, maar stellen dat het verhelpen daarvan niet ten koste moet gaan van het welzijn van de gepensioneerden. De gepensioneerdenorganisaties gaven aan tevreden te zijn over de getoonde bereidheid om tot een doorbraak te komen in deze zaak.

Bron: Amigoe, Curacao

Share this page:
« Back
Back to Top