Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Curaçaose politie hekelt slechte staat opleidingsinstituut

2 SEPTEMBER 2013

Willemstad – De politievakbond NAPB organiseert deze ochtend een open dag voor de pers om de slechte staat van het Opleidingsinstituut Rechtshandhaving & Veiligheidszorg (ORV)-complex met eigen ogen te aanschouwen.

,,Voor de argeloze voorbijganger is het niet zo snel te zien, maar eenmaal binnen blijkt het complex van de politieacademie in hele slechte staat te zijn.” Dat laat vakbondsleider Ronald Abrahams weten tegenover deze krant. Meer wilde hij er tijdens het telefonisch gesprek niet over kwijt: ,,U moet echt even komen kijken, dan pas begrijpt u wat ik bedoel. In deze omgeving kunnen er gewoonweg geen trainingen worden gegeven.”

De problemen zouden uiteenlopen van lekkages tot verzakkingen en achterstallig onderhoud. ,,We hebben ontelbare keren, al jarenlang, aan de bel getrokken bij de overheid om iets aan de situatie te doen, maar zonder resultaat”, vertelt Abrahams. In 2012 uitte de destijds door de toenmalige Koninkrijksminister aangestelde voortgangscommissie al een ernstige bezorgdheid ten aanzien van de opleidingsmogelijkheden en de capaciteit voor het politiekorps van Curaçao. ,,De commissie is verontrust over het kennelijke gebrek aan opleidingscapaciteit bij het ORV, omdat opleidingen voor de politie, net als bij de gevangenis, een belangrijk onder- deel van het plan van aanpak is.”

Als oorzaak achter de vertraging in de aanpak van dit probleem werd door toenmalig Justitieminister Wilsoe ‘het gebrek aan financiën door een aan- wijzing uit Nederland op de financiële huishouding van Curaçao’ genoemd.

Volgens de commissie hoefde de aanwijzing echter helemaal geen belemmering te zijn voor het uitvoeren van de plannen omdat er al een bedrag voor was gereserveerd. Nu, ruim anderhalf jaar later, kampt het politiekorps naar eigen zeggen nog steeds met hetzelfde problemen.

De afgelopen twee weken waren een aantal instructeurs en leden van het ORV al in staking om de situatie bij de overheid aan te kaarten, maar ook dat heeft niet het gewenste resultaat opgeleverd. Abrahams hoopt nu dat de aandacht van alle media op Curaçao wel het een en ander in beweging zal brengen.

Bron: Antilliaans Dagblad, Curacao

 

 

Politieschool-medewerkers staken

MAANDAG, 02 SEPTEMBER 2013

WILLEMSTAD — De medewerkers van het Opleidingsinstituut Rechtshandhaving & Veiligheidszorg (ORV, politieschool, red.) legden vandaag het werk neer. Ze verzamelden zich vanochtend bij Plaza Nobo in Punda en liepen tijdens een protestmars naar het Wilhelminaplein. Daar nam een medewerker van het ministerie van Justitie namens minister Nelson Navarro, een brief in ontvangst uit handen van de vertegenwoordigers van de vakbond NAPB. In die brief worden de resultaten van de onlangs opgerichte commissie bekendgemaakt. Zo heeft de commissie uit een totaal van zeventien, drie gebouwen gevonden, waarnaar de medewerkers tijdelijk kunnen verhuizen. Dit in afwachting van een definitieve huisvesting. De beslissing is nu aan de regering, bevestigt de NAPB-voorzitter Ronaldo Abrahams. Terwijl de medewerkers een beslissing van de minister afwachten, wordt verder onderhandeld over de nieuwe permanente locatie. In het tweede traject moet nog besloten worden of er nieuwbouw moet komen of dat het huidige gebouw gerenoveerd zal worden. Het is al bekend dat de commissie voorkeur heeft voor een nieuw gebouw.

Daarna verzamelde iedereen zich bij het ORV-gebouw in Rio Canario, waar de pers de mogelijkheid kreeg om foto’s te maken van het gebouw, vervolgd door een persconferentie. De sector-directeur van het ministerie van Justitie, Gerold Daantje, heeft na kennis te hebben genomen van de brief contact opgenomen met de vakbond. Volgens Daantje wil minister Navarro zo snel mogelijk een oplossing zoeken voor de werknemers. Hij vergaderde vanmiddag om twee uur met NAPB-vertegenwoordigers. Abrahams hoopt dat een beslissing hierover aanstaande woensdag, tijdens de ministerraad, genomen kan worden. Zolang er geen andere huisvesting is, staken de medewerkers. Het is volgens Abrahams niet verantwoord om de medewerkers in een onveilige en ongezonde situatie te laten werken.

Bron: Amigoe, Curacao

Share this page:
« Back
Back to Top