Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Curaçaose parlementariër: 'Cellen in Barber zo lek als een mandje'

04-09-2013

CURAÇAO – De politiecellen van Barber zijn zo lek als een mandje. Dat zegt Gilmar ‘Pik’ Pisas van oppositiepartij MFK. Luigi F,de hoofdverdachte van de moord op politicus Helmin Wiels in mei van dit jaar, beter bekend als Pretu, zit sinds gisteren opgesloten in Barber op verzoek van zijn raadsvrouw Marije Vaders. Dat meldt Radio Hoyer 2.

Pretu zat sinds juni begin vast op Marinekazerne Suffisant op verdenking van betrokkenheid bij de moord op politicus Helmin Wiels. Pretu wordt ook verdacht van de moord op Bolle, die op zijn beurt ook weer betrokken zou zijn geweest bij de moord op Wiels.

Zwaar bewaakt
Volgens Pisas werd Pretu sinds zijn aanhouding in Nederland zwaar bewaakt. Niet alleen omdat hij vuurwapen- en vluchtgevaarlijk was, maar ook voor zijn eigen veiligheid. De parlementariër zat zelf in 1994 als politieman in Barber en denkt dat Pretu zo z’n cel uit zal kunnen wandelen.

Bewoners bang
De extra beveiliging die voor de marinekazerne werd ingesteld, blijft in Barber volgens Pisas achterwege. “De bewoners van Barber zijn bang en zullen in actie komen als minister van Justitie Nelson Navarro niet voor een oplossing zorgt,” aldus Pisas. Extra bewaking of overplaatsing naar Bonaire zijn volgens de MFK’er aanvaardbare oplossingen.

Pisas legt uit waarom Pretu niet in de politiecellen van Barber kan zitten.

Bron: Versgeperst, Curacao

Share this page:
« Back
Back to Top